Het toedienen van aaltjes

Via standaard spuitapparatuur

Aaltjes kunnen met de gebruikelijke spuitapparatuur worden gespoten. Hiertoe vult u het spuitvat of de spuittank voor driekwart met water en voegt de aaltjesoplossing toe. Het spuitvat/de spuittank dient vervolgens te worden afgevuld met de benodigde hoeveelheid water. Daarna kunt u de juiste dosering instellen. Zorg ervoor dat tijdens het spuiten de oplossing continue wordt geroerd, zodat de aaltjes niet bezinken. Aaltjes kunnen 4-5 uur in de spuitoplossing blijven staan. Het is echter beter de aaltjesoplossing direct na het aanmaken toe te passen.

Via Dosatron

Aaltjes kunnen via de dosatron worden toegepast. De aaltjesoplossing kunt u aanmaken in 2-5 l, afhankelijk van de grootte van het vat/container van de dosatron. Zorg voor een goede instelling van de dosatron zodat de juiste aaltjesdosering wordt gebruikt. Het vat moet voorzien zijn van een roerder die continu draait, omdat de aaltjes anders te snel bezinken. Aaltjes kunnen 4-5 uur in de spuitoplossing blijven staan. Het is echter beter de aaltjesoplossing direct na het aanmaken toe te passen.

Beregenen

Aaltjes kunnen via de regenleiding worden meegegeven. De meeste systemen zijn hiervoor geschikt en geven geen schade aan de aaltjes. Controle bij de eerste keer aaltjestoepassen is aan te bevelen. Voor een bodemtoepassing kunnen de aaltjes op deze manier goed worden ingeregend. Voor een bladtoepassing tegen trips is het belangrijk om afdruip zoveel mogelijk te voorkomen zodat de aaltjes in het gewas hun werk kunnen doen.

Benieuwd hoe u uw spuitapparatuur moet instellen?