Slawortelboorder in pioenen nu bestrijden met Nemasys H aaltjes

 In Nemasys

Effectieve biologische bestrijding

Nu is het moment om de slawortelboorder te bestrijden met Nemasys H. Dit biologische product bevat de insectenparasitaire aaltjes Heterorhabditis bacteriophora. De aaltjes zoeken na toediening actief naar de slawortelboorder en dringen deze binnen via de natuurlijke openingen, waardoor deprooi wordt gedood. De ervaringen met toepassingen van Nemasys H aaltjes in pioenen zijn goed. Door de toepassing op het juiste moment en onder de juiste omstandigheden uit te voeren, worden de larven van de slawortelboorder effectief bestreden.

Toepassing aaltjes

Nemasys H wordt eenmalig toegepast in de teelt van pioenen en wel 3 weken na de hoofdvlucht van het motje van de slawortelboorder. De hoofdvlucht is te herkennen aan de lege hulzen van de poppen van de slawortelboorder, die rond de pioenplanten voorkomen. De werkingsduur van Nemasys H in de bodem is 6 weken. De dosering bedraagt 500.000 aaltjes per m2. Voor 1 ha zijn 5 grootverpakkingen van 1 miljard aaltjes voldoende.

Beregening

Beregening is belangrijk voor een optimale werking van Nemasys H. Beregen het perceel daarom voor de toepassing met circa 20 mm, of pas de aaltjes toe in de regen. De bovenste 2 centimeter van de bodem moet goed vochtig zijn. Regen na de bespuiting na met circa 20 mm. Pas de aaltjes niet toe tijdens zonnig c.q. drogend weer. Voor een optimale werking is het belangrijk dat de bodem tot 2  weken na de aaltjestoepassing vochtig blijft.

Lees meer over Nemasys H

Heterorhabditis bacteriophora